Puunhoito

Puunhoito

Jätä puunhoito alan asiantuntijan huoleksi! Rakennetussa ympäristössä monet puulajit kiittävät runsaasta tilasta ja valon määrästä kasvamalla hyvin voimakkaasti myös sivusuunnassa. Tämä johtaa herkästi myös heikosti kiinnittyneiden oksien järeytymiseen, mikä voi ennemmin tai myöhemmin aiheuttaa oksien tai rungon haarojen repeämisvaaraan. Ongelmat on hyvä tunnistaa varhaisessa vaiheessa ja tilata puunhoito ajoissa. Silloin pienillä leikkauksilla on mahdollista välttää isot vahingot tulevaisuudessa.

Rakenneleikkaukset osana puunhoitoa

Piha-, puisto- ja katupuut on kasvatusvaiheessa hyvä tutkia ja rakenneleikata säännöllisesti (2-5 vuoden välein). Näin vältytään isoilta leikkauksilta puun kasvun myöhemmissä vaiheissa. Suurten oksien poistoihin liittyy aina merkittävä riski puun lahottajien ja muiden tuholaisten ilmaantumiselle.

Kysy puidesi leikkaustarpeesta koulutetulta arboristilta ja vältä voimakasta ja/tai turhaa leikkaamista.

Vanhan puun hoito

Suuriin ja vanhoihin puihin ei isoja leikkauksia tehdä, jollei se ole välttämätöntä. Puun ulkonäköä ja ympäristön turvallisuutta voidaan kuitenkin kohentaa poistamalla kuolleita oksia.

Hoitoleikkauksessa poistetaan myös hankaavia ja huonosti kiinnittyneitä oksia sieni-infektioiden välttämiseksi. Muuten elävien oksien leikkaamista tulisi kuitenkin aina pyrkiä välttämään vanhoja puita hoidettaessa. Vanhojen puiden puunhoito kannattaakin aina tilata koulutetulta arboristilta, jolla on vankka asiantuntemus tehdä vain tarvittavat toimenpiteet.

Hyvin huonokuntoisia puita voidaan säilyttää ympäristölle riskiä vähentäen kevennysleikkausten avulla. Kevennysleikkauksia tehdään vain turvallisuussyistä, kun toinen vaihtoehto olisi puun kaataminen. Puumainen muoto pyritään kuitenkin arboristin tekemissä kevennyksissä säilyttämään.

Latvustuenta

Repeämisvaarassa oleviin puiden haaroihin voidaan asentaa latvustuenta. Asennamme laadukkaat latvustuentavyöt joko kiipeillen tai nostokoneilla. Tilaa puunhoito numerosta 041 313 8587 tai 0400 322 135toimisto@smp-arboristit.fi

  Ota yhteyttä!


  Asiani koskee

  Olkaa minuun yhteydessä ensisijaisesti

  SMP_Arboristit_logo_PMS348_Vihree-768x873

  SMP Arboristit Oy
  Hampuntie 4 D 4, 36220 Kangasala
  Y-tunnus 2578845-5

  Puhelin

  0400 322 135
  040 503 1539

  Sähköposti

  toimisto@smp-arboristit.fi

  LK_valkoinen_rgb